Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og drikke

Kostpolitik

Børnehuset har madordning for alle børn og de voksne som har lyst til at spise med. Der bliver serveret morgenmad, frokost og frugt. Mad er nemlig ikke kun brændstof til kroppen, der er også et vigtigt socialt aspekt i at være fælles omkring et måltid. Under måltidet bliver der både arbejdet med sprog, sanser og relationer. Det at kunne vente på tur og give plads til andre børn, samt at mærke efter kroppens behov,  er en vigtig læring som børnene har gavn af resten af livet. Vi opfordrer børnene til at smage på maden og giver dem plads til at mærke efter om de er mere sultne eller er mætte.

Børnehuset følger de 10 kostråd fra fødevarestyrelsen og de retningslinjer der er i forhold børn og kost i Guldborgsund kommune, som også henviser til fødevarestyrelsens anbefalinger og kostråd.

Maden bliver tilberedt i husets køkken og køkkenassistenten sammensætter selv kostplanerne. Køkkenet tilbereder en varieret, sund og nærende kost, med fisk en gang om ugen, kød en gang om ugen og brød med pålæg 2 gange om ugen og en grød/suppedag. Menuen sammensættes således at den bedst muligt understøtter børnenes ernæringsmæssige behov og samtidig opfordrer børnene til at være nysgerrig på maden og alle de forskellige aspekter et måltid indebærer.

Maden tilberedes efter årstidens frugt og grønt. Vi køber fortrinsvis danske varer.

Vi har sølv i økologimærke, 60 – 90 %

sølvmærke

Vi har stor opmærksomhed på tilsat sukker, hvorfor vi har taget nogle bevidst valg i vores kostpolitik, som er udarbejdet i samråd med vores forældrebestyrelse.

Vi har skærpet syltetøj, kager, slik mv. og i stedet fundet alternativer. Der ud over har vi særlige begivenheder i årets løb, hvor vi har taget et bevidst valg. Eksempelvis må børnene få et lille påskeæg til vores påskefrokost, ved høje temperature må der serveres saftevand, for at børnene drikker nok væske mv.

Ved fødselsdage sørger vi får frugt. Forældre medbringer ikke kage mv.

Mod fremvisning af lægeerklæringer, tages der højde for allergi.

 

 

Til sammenkomster serverer vi frugt eller knækbrød.

 

Dagens gang:

Morgenmad: havregryn, boller m. ost, frugt, pålæg.

Mellemåltid: rugbrødsklap eller knækbrød.

Frokost: Rugbrød og varme retter.

Eftermiddag: brød/frugt.

 

 smiley

Vi går meget op i at sikre god køkkenhygiejne og følger derfor de retningslinjer som udstikkes af ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Nedenstående link fører til de tilsynsrapporter som er lavet i forbindelse med kontrolbesøg i institutionens køkken.

http://www.findsmiley.dk/87983